Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България четвърта в света по ниски данъци за чужденци
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:24 / 30.07.2014Коментари (0)164
България заема четвърто място в света в класация на дестинациите с най-ниски данъци за чужденци, публикувана от "Дейли Мейл". Подредбата е на компанията "Брадли Хекфорд", специализирана в международното експатриране.

Класацията топ десет на страните с ниско данъчно бреме е изготвена въз основа на критерии като качество на живота, правна и физическа сигурност, качество на икономическите инвестиции, достъпност на мястото и възможности за отмора.

България е четвърта заради най-ниското данъчно бреме в цяла Европа с данък от 10% върху личните доходи. Европейците не трябва да инвестират, за да получат гражданство, но неевропейците трябва да са готови да вложат 400 000 паунда в държавни облигации, отбелязват от "Брадли Хекфорд".

На първо място в класацията са поставени Бахамските острови, които се намират близо до САЩ и се радват на великолепна обстановка и политическа стабилност. Страната, която се състои от над 700 малки острова, предлага отличен жизнен стандарт и 0% данък върху личните доходи. Разрешително за пребиваване се дава на всеки, който инвестира поне 300 000 паунда в местен недвижим имот, въпреки че хората, които се бръкнат с 1 милион паунда, могат да ускорят процеса.

На второ и трето място в класацията са малките княжества Андора и Монако. И двете дестинации са популярни сред европейците, които търсят данъчно убежище.

Андорско гражданство се дава на хората, които инвестират 270 000 паунда. То привлича французи и испанци в граничните области, както и руснаци и чужденци извън Европа, оценяващи местоположението и високото ниво на сигурност на страните, съобщава "Брадли Хекфорд".

Монако пък е особено привлекателно за жители на Италия, Русия и Швейцария. Получаването на местожителство изисква демонстрирането на значително финансово състояние. Жителите на Монако не плащат никакви данъци върху доходите, с изключение на хората с френско гражданство, които продължават да плащат данъците си във Франция.

Панама в Централна Америка е петата най-привлекателна дестинация в класацията. Само доходите, натрупани от местни източници, се облагат с данъци, така че страната е привлекателна за пенсионери и хора с международна дейност. Натрупаните доходи от местни източници се облагат с данъци между 15 и 25% и страната изисква ниска инвестиция от хора от много националности, кандидатстващи за жителство.

В топ десет попадат още Мавритания, Дубай, британският остров Гърнси, Каймановите острови и Швейцария.

Източник: btv







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: