Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Морето празно, цените - падат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:31 / 21.07.2014Коментари (19)5422
© Bulfoto
Пороите удариха бизнеса по морето
Нечувано - цените падат в пика на сезона. Причината е, че всяко пето легло по Южното Черноморие е празно. Никой не помни подобен отлив на туристи. В момента положението е отчайващо, а от началото на август против всякаква логика се очаква свободните места да се увеличат. На север също отчитат по-слаба заетост на базата спрямо същия период на миналата година.

Причината за слабия сезон е лошото стечение на няколко обстоятелства, коментират хотелиери. От една страна са лошото време и наводненията, които прогониха много от туристите. От друга страна има голям отлив и от западни летовници, който е необясним. Кризата в Украйна пък нанесе допълнителен удар и намали резервациите както от Украйна, така и от Русия, твърдят хора от бранша.

Последното наводнение преди седмица в община Приморско засегна почти цялото южно крайбрежие. След потопа морето стана като боза. Мътилката от придошлите реки се разнася от Созопол до Синеморец и хората се страхуват да влизат във водата.

Лошият късмет не подмина и Севера. "Имаше анулирани резервации заради дъждовете през юни и последвалите информации, особено в румънските медии, а и в други страни - за зараза в морето. Наводненията също отказаха туристи. При нас, а и при колеги, имахме анулирани резервации от румънци, руснаци, дори и българи, казва Десислава Кирякова от БХРА в Балчик. Според нея профилът на туриста се променя. "Това, което забелязвам и в нашия хотел - има по-слаб интерес към записвания за екскурзии и други мероприятия. Донякъде отдавам понижението на записванията за почивки при нас и на факта, че до средата на юли бе и световното първенство по футбол. Макар че Бразилия е далеч от нас, все пак има отражение върху туристопотока в световен мащаб, което няма как да не засегне и българския туризъм", казва Кирякова.


Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
който е добър в работата си тя му се отблагодарява във времето.
0
 
 
Искрено желая фалит на всички български другари - работодатели, които си мислят, че всички останали са по - прости от тях!
Aнонимен
на 22.07.2014 г.
+1
 
 
Хората обедняха , затова не ходят на почивки или пък ги съкращават до 4-5 дни.
Aнонимен
на 21.07.2014 г.
0
 
 
Много е зле положението !
+1
 
 
Чак празно не ми стори, а втора седмица съм там.
+2
 
 
Че кой е луд да ходи, като в Гърция и Турция за същите цени, даже и по-евтино получаваш чисто море, плажове където има място, а не си натъпкан като сардина (тук на места първия шезлонг и чадър са в морето), обслужването е в пъти по-културно и вежливо. Единствен недостатък е, че за някои дестинации се пътува повече. Но пък аз си ходя с колата и си правя междина почивка отново в хубав хотел, хем разглеждам малко хем не се натоварвам и ми е пъти по-добре. Българина има да страда от бай Ганьовското застрояване по морето, по лакомията за лесна печалба като дере хората 10 кожи. Като изчезнат всички по съседните страни, ще има да дават легла за 5 лв на 4 зведи, ама някой да дойде на морето пълно с лайна от канализацията
+2
 
 
Продължавайте да строите по брега и да отвеждате канализацията в морето и чакайте хората да ви посетят...
+1
 
 
Само цените на крайбрежната алея във Варна се вдигат, изглежда при тях проблем от към клиенти няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: