Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Т.Дончева: Един бизнес кръг контролира БСП, ДПС, Цензурата и Атака
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:49 / 23.04.2014Коментари (4)607
© Bulfoto
"Има определен бизнес кръг, който контролира основните политически фактори - БСП, ДПС, цензурата (бел. ред. "България без цензура" на Николай Бареков), "Атака". ГЕРБ е имала периоди от съществуването на партията, когато е била в тесни отношения с този бизнес кръг и смятам, че те не са съвсем прекъснати.

Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в интервю за Нова телевизия тази сутрин.

Примери за тази обвързаност, по думите на Дончева, са футболният отбор "Левски" и "всички неща, покрай които четете Външно-търговска банка на Русия". Тя се появява в бизнес проекти, в други неща, в "Левски" и пак е свързана с Корпоративна банка, допълни Дончева.

"Всъщност тази група, чийто представител е също Бареков, като последно генно-модифицирано политическо образувание, цели запазване на позицията на този бизнес кръг. Дали ще го запази с едно съотношение между БСП и ДПС, дали ще му добави гласове от "Атака" или друго формирование, това няма никакво значение", каза още тя.

Лидерът на "Движение 21" коментира и предстоящите избори за Европейски парламент в България.

"Листите и евровотът се гледат от партиите на статуквото като упражнение, от което могат да извадят довод за запазване на парламентарното статукво, на правителството, на основните 4 парламентарно представени политически сили", каза Дончева.

Тя определи присъствието на Делян Пеевски на избираемо място в листата на ДПС като "форма на наглост, защото знаете, че структурите на ДПС са доста дирижирани".

Дончева обясни номинацията на Пеевски по следния начин:

"Може да мислите за елиминирането му от българския терен, за да спадне напрежението. Може да мислите за следващия период на финансови програми, който сега започва в Брюксел, и интереса на империята "Пеевски" към цялото това упражнение. Може да мислите и за други събития, които настъпват и още не са публично известни. Може да има и други бизнес причини, поради които се извършва продажба на вестниците, изтегляне на Делян Пеевски от България, което да стане известно след време, да не го гадаем".

Дончева определи изборите като "незначителни" спрямо перспективите на България.

"Докато това статукво е сковало държавата като в менгеме, не може да има никакъв шанс за развитие", коментира тя.

Татяна Дончева коментира и управлението на митниците и изтичането на стотици милиони левове чрез контрабанда.

"За 6 месеца Агенция "Митници" смени няколко директора. Всеки преживяваше по 2-3-4 месеца. Сегашният е най-дълго, няколко месеца. Това означава, че има нестабилност и липса на разумно управление на един от основните приходни източници за държавния бюджет.

Приятел, който ръководеше агенцията преди време, ми каза: "Основният замисъл, който трябва да ни ръководи при воденето на митниците е, че разпределението трябва да стане в разходната част на бюджета, а не преди да сме събрали приходната. Когато сме събрали от нашите приходоизточници всичко възможно, можем да си позволим, разпределяйки парите в разходната част, малко повече свобода. Т.е. къде колко пари влагаме и да вложим малко повече пари, отколкото би могло при изпилване на разходната част. Сегашното управление иска да разпределя, преди да е събрало приходите. Това ще причини гърмеж на бюджета. Това има практическо отражение в криминалната хроника, създаването на различни схеми, които събират пари, носят пари, кой от горските, кой от митниците, кой от някъде си, само че преди да е напълнен бюджетът", каза тя.

Последните акции на МВР тя коментира с думите:

"Снощи, когато видях, че част от новините на няколко от основните тв бяха заети с поредната пиар акция на МВР, в която главният секретар и шефът на митническото разследване обясняваха, че ловят цигари на Женския пазар. Както е известно, на Женския пазар се гонят дребните разпространители на безбандеролни цигари, а не големите вносители, износители и играчи в схемата.

Няма лошо да се гонят, но не могат да заемат новините и не върви на главния секретар на МВР и на шефа на митническото разследване и разузнаване да гонят циганки по Женския пазар. Вероятно някой иска да умие срама от челото от резултата на акцията в Лясковец и ние да забравим за нея. Няма да забравя".


Още по темата: общо новини по темата: 201
15.07.2014 »
24.06.2014 »
05.06.2014 »
04.06.2014 »
04.06.2014 »
02.06.2014 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Информирайте се ,всеки според въображението си.Идват избори все пак.
Aнонимен
на 23.04.2014 г.
+1
 
 
То така малко излиза, че трябва да гласуваме само за Движението на Дончева. Че има задкулисни сделки има, ама не може всички да са в кюпа.
0
 
 
И как стигна до това толкова умно заключение? Точно че ББЦ е този кръг?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: