Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
В Благоевград представиха нова визия за работата на туристическите информационни центрове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:44 / 22.04.2014Коментари (0)213
©
Днес в Благоевград бе представена нова визия за работата на туристическите информационни центрове (ТИЦ) в България. В помощ на ръководния персонал и служителите в ТИЦ Министерство на икономиката и енергетиката разработи Наръчник за работата на туристически информационни центрове в България - първият стратегически документ у нас, който регламентира изграждането, функционирането и ролята на центровете за развитието на дестинациите.

Наръчникът цели да подпомогне ТИЦ да подобрят дейността си в съответствие с променящите се изисквания на посетителите, на туристическия бизнес и общността, работейки в партньорство в рамките на Националната мрежа на ТИЦ.

Публичното представяне на Наръчника предизвика интерес сред представители на местната власт и местния бизнес, управители и служители в туристическите информационни центрове, образователни и културни институции, заинтересовани от работата и функционирането на ТИЦ.

Доц. д-р Стела Балтова - експерт на Обединение "ТИЦ", разясни, че Наръчникът има амбицията да структурира съществуващото съдържание и да подреди документално дейността на ТИЦ, като по този начин подкрепи и усъвършенства ежедневната им работа с посетителите.

"Българският ТИЦ трябва да се превърне във входното усмихнато лице на дестинация България, отразяващо пъстротата, духовността и националната идентичност на страната. Той трябва да бъде изразител на визията и посланието на туристическата дестинация на местно, регионално и национално ниво, работейки активно в партньорство с туристическия бизнес, държавата, общините и обществеността за повишаване на конкурентоспособността ни като туристическа дестинация и превръщане на посетителите в лоялни туристи на България", обобщи доц. д-р Балтова.

Наръчникът регламентира в детайли статута, организацията, начина на функциониране на центровете и взаимоотношенията им с представителите на бизнеса, местната власт, държавата и общността. "Ключова част от него са единните насоки за стандартизиране на дейността на ТИЦ, които ще подпомогнат центровете в осигуряването на обслужване на посетителите от най-висок стандарт и са условие за присъединяването към Националната мрежа на ТИЦ", допълни доц. д-р Балтова.

През месец февруари Министерството на икономиката и енергетиката проведе шест регионални и една национална среща по проблематиката. Кръглите маси протекоха като дискусия, която цели да обогати първоначалната концепция за работата на ТИЦ с мненията на пряко заинтересованите групи. В резултат на тези публични обсъждания, днес Наръчникът е достъпен за всеки присъстващ.

Наръчникът е разработен по проект "Създаване на мрежа от туристически информационни центрове (ТИЦ), функционираща въз основа на единни стандарти" на Министерството на икономиката и енергетиката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. (ОПРР), по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 "Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Следващите публични представяния са като следва:
гр. Бургас - 23.04.2014 - х. България
гр. Варна - 24.04.2014 - х. Голдън тюлип
гр. Велико Търново - 25.02.2014 - х. Алегро
гр. Пловдив - 28.04.2014 - х. Марица
гр. Враца - 29.04.2014 - х. Хемус
гр. София - 08.05.2014 - х. Сентръл парк







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: