Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Президентът на Украйна: Руснаците наемат агитатори
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:45 / 12.03.2014Коментари (4)786
©
В Симферопол започна печатането на бюлетини за предстоящия референдум за статута на Крим. Това съобщи председателят на комисията за организирането на референдума Михаил Малишев. По негова информация, за референдума ще се отпечатат 1.55 милиона бюлетини.

В Крим по официални данни са регистрирани 1 534 000 избиратели. Референдумът за статута на полуострова ще се състои на 16 март.

Върховната Рада на Украйна прие изявление за спиране действието на решението на Върховния съвет на Автономна република Крим за провеждане на референдум на 16 март. Украинските депутати подчертават, че решението на кримския парламент противоречи на конституцията на Украйна. Документът е подкрепен с гласовете на 255 депутати от регистрирани 324 в залата на парламента. Сред подкрепилите го са и 24-ма депутати от Партията на регионите.

По време на дебата към изявлението беше добавен текст с призив към жителите на Крим да не участват в референдума.

Украинският Съвет за национална сигурност и отбрана взе решение да формира "национална гвардия", използвайки за основа вътрешните войски на страната. Решено бе още за обявяване на частична мобилизация в редиците на въоръжените сили и националната гвардия.

"Нашите войници са смели и по отговорен начин изпълняват своите воински задължения. Руснаците не провокират нашите войници по начина, по който го правеха с грузинците в Абхазия. И когато нашите противници виждат, че тази схема не работи, прибягват до друга - наемат агитатори, които призовават за провеждане на военни операции в автономна република Крим. Това прави уязвима източната ни граница и ние няма да го допуснем.", заяви Александър Турчинов - и.д. президент на Украйна.

Някои експерти вече изразиха мнение, че след референдума в неделя в Крим, военните действия на Русия там ще се засилят. ЕК предложи търговски облекчения за Украйна, равни на половин милиард евро годишно. За да влезе в сила мярката, тези облекчения следва да бъдат подкрепени от Съвета на ЕС и от Европейския парламент.

"Нека да подчертая, че икономическата помощ е само част от по-широките усилия да подкрепим Украйна в сегашните трудни обстоятелства. ЕС реши да подпише политическите глави от споразумението за асоцииране с Украйна преди президентските избори на 25 май.", коментира Жозе Мануел Барозу - председател на ЕК.

Полският премиер Доналд Туск заяви, че Европейският съюз ще наложи на Русия санкции от понеделник, 17 март, заради военната й интервенция в украинската република Крим, съобщи Ройтерс. Решението фактически е взето, особено по процедурата за въвеждането на санкциите, каза Туск. Преди него колегите му от Франция и Германия Лоран Фабиюс и Франк-Валтер Щайнмайер също предупредиха, че ответните мерки срещу Русия са на дневен ред, ако тя не изтегли войските си от Крим и не спази суверенитета и териториалната цялост на Украйна.


Още по темата: общо новини по темата: 3419
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/570 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
ТЪГУВАМ ЗА БЪЛГАРИЯ...:((
на 14.03.2014 г.
0
 
 
В Ураина в момента НЯМА президент!!!!
+1
 
 
По повод изказването на полският премиер Доналд Туск.... Вече съм го "разказвала" този виц, но като ли че, към това "заявление", вица ще е по-подходящ...:) И така, СЪБРАЛИ СЕ на Майдана (площад на Независимостта) ПОСЛАНИЦИТЕ на САЩ, Франция, Испания, Германия, Дания, американския помощник държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нуланд, американските сенатори Крис Мърфи и Джон Маккейн, германският външен министър Франк Валтер Щайнмайе, върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън, бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, министър на външните работи на Холандия Франс Тимерманс, заместник-председателят на Европейския парламент Яцек Протасевич, министърът на външните работи на Литва Линас Линкявичюс, председателят на сейма Лорета Граужинене, бивш министър-председател на Полша Ярослав Качински, чешкия сенатор Яромир Щетина и ... ОБВИНИЛИ ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН в намеса във вътрешните работи на Украйна.
Aнонимен
на 12.03.2014 г.
+2
 
 
А на ви сега евро мегдан .... ако продължавате да врякате Украйна ще остане само Киевска област. Този път събудихте Руския мечок баш по средата на зимата и сега ще си сърбате попарата заедно с оня Обама-Хусейн
0
 
 
Кой го слуша този марионетен фалшив президент?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: