Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Червен килим за абитуриентите на Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:00 / 27.05.2013Коментари (0)915
©
247 абитуриенти от Разлог преминаха по червен килим под арки с балони. Дефилето на красивите и образовани зрелостници бе наблюдавано от многохилядна публика. Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог посрещна абитуриентите от Випуск 2013 година на централния площад, поздрави ги и им подари незабравими празнични илюминации.
Най-много, 78 абитуриенти изпратиха СОУ "Братя Каназиреви" Разлог, 63 са зрелостниците от ПГ по ТХТ "Никола Стойчев" град Разлог. Завършилите средното си образование в ПГ по транспорт град Разлог са 60 в ПГ по МСС Разлог - 41.

Абитуриентите на Разлог дефилираха, като минаваха под арки от балони в цветовете на българския трикольор. По традиция най-обсъждани бяха дамите, които впечатлиха всички със своите рокли. Вечерта на 24-ти май ще остане завинаги в паметта и сърцата на всеки един от 247-те зрелостници.

Освен със своята младост и красота, абитуриентите на Разлог блестят и със своите успехи в образованието. Голяма част от тях са начертали своите планове за бъдещето, приети са и ще се обучават във висши учебни заведения в страната и чужбина.

Юлия Дурева абитуриентка от ПГ ТХТ "Никола Стойчев - гр. Разлог е приета да учи в университети в Англия и Шотландия, след успешно издържан изпит по IDSL. Тя избира университет в Шотландия, пълния 4-годишен курс на обучение й ще се финансира от Британското правителство.

"Ще уча "Бизнес мениджмънт" в университета в Абърдийн, Шотландия. Университетът е един от 5-те най-стари на острова, а сред преподавателите има и нобелови лауреати. Учебната ми програма е изключително гъвкава и мога да избирам допълнителни предмети. Наред с икономическите предмети, мисля да запиша немска филология.", каза Юлия Дурева. Амбициозната девойка си пожелава здраве и допълва, че обожава семейството си, приятелите и България.
Сутринта на 24-ти май Разлог изплете венци на признателност н

©
а двамата равноапостоли Кирил и Методий. Ученици и учители се включиха в общоградско шествие, което завърши на централния площад на града под съпровода на духов оркестър.

В деня на славянската писменост и култура инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог награди с плакети и подаръци 17 изявени ученици в науката и спорта. Сред наградените е Спасияна Григорова - Европейска шампионка по таекуондо за 2013 г., Валери Трендафилов - фермер на 2013 г., Милена Георгиева Елчинова и Магдалина Иванова Кьосева за блестящо представяне в VІ Национална олимпиада по история и цивилизация в гр. Благоевград, Анна-Мария Бележкова, отличена в Национален конкурс "Човекът-свободен и независим", категория "Стихотворение".

В празничната програма, която събра жителите и гости на планинския град, взеха участие малчуганите от ОДЗ гр. Разлог и възпитаници към Младежки център - Разлог, които със своите песни и танци успяха да зарадват всички.

Още по темата: общо новини по темата: 142
20.03.2024 »
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: