Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Имало картелно споразумение за подялба на пазара на електроенергия!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:13 / 22.02.2013Коментари (50)634
© Blagoevgrad24.bg
От "Организация за обществена самозащита ЕДНО" на среща с медиите обявиха, че ще поискат стартиране на преговори с енергоразпределителните дружества.

Въз основа на подадени жалби и сигнали организацията е констатирала няколко сериозни нередности - като например злоупотреба с монополното положение на трите енергоразпределителни дружества, а също и картелно споразумение за подялба на пазара на електроенергия.
Друга нередност според тях е липсата на какъвто и да е контрол на отчитане на електроенергията и в тази връзка те предлагат да бъдат задължени ЕРП-тата да монтират последно поколение смарт електромери, при които отчитането ще става дистанционно, а клиентите ще могат по всяко време да следят потреблението си.

Бяха изнесени данни за злоупотреби и надписани сметки. Единият случай касае абонат, който е починал, но въпреки това е получил 60 лв. сметка за ток, а другият - семейство, което е в чужбина.

От Организация за обществена самозащита ЕДНО обявиха, че дават едноседмичен срок на институциите за отговор на техните искания, но не пожелаха да разкрият какво биха предприели в случай, че не получат такъв.


Още по темата: общо новини по темата: 10
30.05.2018 »
04.02.2015 »
03.04.2013 »
19.02.2013 »
19.02.2013 »
18.02.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Онзи ден ЕВН смениха електромера на фирмата в която работя. Електромера беше от електронните и е слаган преди 3 години. Колега от кършиака също се оплака че са им сменили електромерите миналата седмица. Струва ми се, че има някаква измама в самите устройства и се опитват да я прикрият. Хайде да преброим къде са сменяни електромери след излизането на високите сметки?
-4
 
 
Никога не сравнявайте България с Европа.Да в Германия тока е пет пъти по скъп от нашия но тук доходите са межде 5 и 15 хлд евро.Кой то може ника си смята а вие просто трябва да изхвърлите тези чужди монополи защото супата ще ви е гарантирана поне още 10г.
-2
 
 
Стига сте писали глупости! България малко произвежда, малко може да продава от това което произвежда, малко страни и фирми искат да го купат,или купуват го на ниски цени, не ни познава никой, познават ни като цигани, като сегашните вандалщини и хулигани по улиците и така нататък ... Това са причините за ниските доходи, за бедноста, за коруцията, за кржбите, а не някой друг, не "високите сметки на тока" са виновни!! Истината е, че в България цената на тока е най-ниска в Европа , на пример в Германия е около 3 пъти по- висока, никой не ни е виновен че нямаме пари ! От улицата можем само и единствено да влошим икономиката на страната и да докараме още по големи крадци/пополисти/ на власт . Трябва не забаво да се възроди правовата / законовата/ държава,а не простотията и хауса на улицата! От там нататък да се мисли и действа ...!
-2
 
 
Прав си ама тук не е Европа ,а Булгаристан и много трудно ще стане това.
+6
 
 
Нормите на Европейския съюз са изключително строги относно картелите.Дори само ако има съмнение, то комисията може да претараши офиси, да конфискува компютри и т.н.т. на всяка фирма.Глобата е 10% от годишния ОБОРОТ НА КОМПАНИЯТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.Вие изчислете в абсолютна стойност каква би била сумата.Само, че дали това може да се случи в България?
+6
 
 
До всички, които бленуват за национализации и други комунистически щуротии. Хора, опомнете се! Припомнете си докъде я докарахме с 45 години планова икономика и държавни предприятия. Вижте държавния и общински монопол при "Топлофикация София". Четете малко за икономиката по света и у нас, вижте статистиките за цените на енергоносителите в ЕС, вижте къде отиват 90% от сметките за ток (НЕК и бюджета) и проумейте, че кучето е заровено на друго място. Ние сме бедна нация, със слаба и изключително енергоемка икономика, докарана от фалит от СърГея, Доган и сие. Заради Белене и Цанков камък, НЕК е на червено с над 2 милиарда лева и това, съчетано със зелената енергия е основната причина, цената на тока да се увеличава. Всичко друго са брътвежи от улицата.
-2
 
 
ОК сега чакаме някой да бъде наказан
+2
 
 
Защото трябвало да се плаща 1или2милиарда обезщетение и сумата която ЕVN и другите са дали като разходи по поддръжка на мрежата разни подобрения и т.н. Навремето Костов,Надежда Михайлова и още един не помня точно са го подписали този поробващ договор.
+4
 
 
Хора, започвате от грешната страна. Първо да се види кой ги подписа тези договори.Който ги е подписал е за затвора.
+5
 
 
"Жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява страната, са заети да карат таксита или да подстригват." Джордж Бърнс
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: