Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Влaдo Каролев - агент "Камен", е оценителят на “Благоевград-БТ"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:45 / 09.04.2011Коментари (0)592
При приватизацията на "Булгартабак" АД и в частност на цигарената фабрика "Благоевград-БТ", която е перлата в короната на дружеството, КТ "Подкрепа" ще настоява да се запазят работните места и социалните придобивки, както и предметът на дейност за следващите 10 години. Това е, за което ние като синдикат можем да се борим.

Що се отнася до това дали да се продава, на кого и за колко си е въпрос на държавата, ние там не можем да се месим, каза вчера в Благоевград президентът на конфедерацията д-р Константин Тренчев. Той присъства на осмата отчетно-изборна конференция на "Подкрепа" в Пиринско, придружаваше го и легендарният първи председател на синдиката в областта и бивш депутат Венцислав Медарски. Тренчев в една от почивките имаше специална среща със синдикалното ръководство на "Благоевград-БТ", за да обсъдят ситуацията с предстоящата приватизация.

Имаше вътрешно допитване сред работниците дали подкрепят продажбата на фирмата и те бяха категорично против, защото се опасяват, че новите работодатели ще отрежат постигнатите от синдикатите през годините социални придобивки. На една от срещите с представители на държавата казах, че ако само оградите на базите на "Булгартабак" се нарежат и се предадат като скрап, ще се постигне цената от 100 млн. лв., за която е обявена компанията. Така че сделката е не "кон за кокошка", а "слон за кокошка", каза в присъствието на д-р Тренчев синдикалният лидер на КТ "Подкрепа" в "Благоевград-БТ" Христо Япраков. Дали е добре да се приватизира в условия на криза, когато цените са ниски, е част от въпроса.

Очевидно правителството спешно се нуждае от пари за попълване на дупки, но нещата са толкова стряскащи, че въобще не съм оптимист, допълни Константин Тренчев. Венцислав Медарски добави и пикантерия към предстоящата мегасделка с думите: Знаете ли кой е оценителят на четирите дружества на "Булгартабак" АД в Благоевград, Хасково, Пловдив и София, попита той и сам отговори - небезизвестният царски икономист Владимир Каролев, известен още и като агент "Камен", допълни го Тренчев.

В късния следобед вчера на областната конференция на КТ "Подкрепа" преизбраха за пети пореден мандат за регионален председател Димитър Марчев, който е начело на синдиката вече 14 години. За него гласуваха 84 от общо 87 делегати, а три бюлетини бяха невалидни. Заместник на Марчев през следващите 4 години ще бъде синдикалният лидер в "Благоевград БТ" АД Христо Япраков. За първи път ще има и петима регионални секретари, досега бяха четирима.

Новото е, че е разкрита такава длъжност и за Благоевград, за нея бе избран Георги Шошов, помощник-директор в Икономическата гимназия. За Симитли секретар е Жана Лулейска, съпруга на председателя на Винената партия Иван Лулейски, за Разлог Златка Янакиева, за Петрич Славчо Николов и за Сандански Йордан Петков. В момента РС на КТ "Подкрепа" в Пиринско има 71 секции и 2024 души членска маса.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: